Vergelijk alle energiepakketten en bespaar gemiddeld € 425 door over te stappen!

Energie vergelijken bij de besparingsmachine is onafhankelijk, betrouwbaar en gemakkelijk!

Energie Vergelijken

Energie vergelijken bij de Besparingsmachine is de manier om de goedkoopste energiemaatschappij te vinden, dit allemaal met de door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is ook zo geregeld en ontzettend eenvoudig, want de energievergelijker kost niet meer dan 10 minuten van je tijd. Met de energievergelijker van de Besparingsmachine  kun je honderden euro’s op je energierekening besparen! Energie vergelijken is de manier om de goedkoopste energieleverancier te vinden op basis van door jou ingevoerde gegevens. Overstappen is zo geregeld, want met de energievergelijker kun je ontzettend snel doorgaan naar de website van de energieleverancier en hier een contract afsluiten. Met energie vergelijken van de Besparingsmachine kun je overstappen bij de energieleverancier van je keuzen en kun je honderden euro’s op je energierekening besparen!

Veel mensen vergelijken energie op de energieprijs, eigenlijk vergelijk je energie voornamelijk op de energieprijs. Je kunt de energievergelijking persoonlijk maken door je eigen gegevens in te voeren, zoals energieverbruik en adres. Op de Besparingsmachine kun je in de energievergelijker tijdens het energie vergelijken niet alleen filteren op de goedkoopste prijs, maar ook op bijvoorbeeld op groene stroom, grijze stroom, zonnepanelen en de looptijd. Je kunt dus kiezen voor de goedkoopste energiemaatschappij, de schoonste energiemaatschappij, de groenste energiemaatschappij maar ook voor de meest duurzame maatschappij. 

Energie vergelijken en overstappen kan direct geregeld worden bij De Besparingsmachine. Zodra jij je keuze hebt gemaakt, kun je ervoor kiezen om van energieleverancier over te stappen. Je klikt dan door naar de website van de energieleverancier. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd en tijdens het overstappen van energieleverancier blijf je gewoon aangesloten en krijg je dus nogsteeds stroom en gas. De Besparingsmachine staat voor onafhankelijkheid en betrouwbaarheid. Je hoeft je geen enkele zorgen te maken!

Waarom overstappen via De Besparingsmachine?

– Je komt nooit zonder energie (gas of stroom) te zitten.
– Jou huidige energiecontract wordt voor je opgezegd, behalve bij een verhuizing.
– Binnen twee weken krijgt je een bevestiging van jou nieuwe leverancier.
– Je hebt 14 dagen bedenktijd na ontvangst van de contractbevestiging.
– Jouw gegevens worden over een beveiligde verbinding verstuurd.

Na het invoeren van uw verbruiksgegeven worden de totale jaarlijkse kosten berekend op basis van het opgegeven verbruik in de opgegeven regio. Zo is het mogelijk om in één oogopslag te zien welke leverancier voor u de goedkoopste en beste is. Via onze vergelijken kunt u energiepakketten en afzonderlijke gas- en stroompakketten op onder andere herkomst energie, groene stroom, facturering, klantenscore, en niet te vergeten de prijs!

Het overstappen is ook ontzettend eenvoudig te regelen bij de Besparingsmachine. Heb je in de vergelijker een keuze gemaakt? Je wordt dan doorgestuurd naar de website van de desbetreffende vergelijking. Bijvoorbeeld Eneco, Nuon of Budget-Energie. Zo hoef je alleen je persoonlijke gegevens in te vullen op de website van je keuze! Vaak regelt je nieuwe energiemaatschappij de opzegging bij je oude energiemaatschappij. Informeer hier wel naar! 

De besparingsmachine is 100% objectief in de uitvoering van de vergelijking, dit komt doordat wij  aanbieders opnemen in onze vergelijkers waar wij geen overeenkomst mee hebben. Zo bent u altijd verzekerd van de laagste prijs voor uw energierekening.

Eenvoudig en Betrouwbaar Energie Vergelijken.

Alleen bij de Besparingsmachine!

Besparen op de energierekening is ontzettend gemakkelijk te regelen via de Besparingsmachine. Samen met onze partners hebben wij een handige en overzichtelijke vergelijkingsmachine laten ontwikkelen. Zo is het niet alleen ontzettend gemakkelijk om te besparen op je energierekening, ook is het betrouwbaar en 100% onafhankelijk.

Wist je dat overstappen je een besparing kan opleveren van wel honderden euro’s? Ben je sinds de liberalisering van de energiemarkt nog nooit geswitcht van energieleverancier, dan zou je besparing zomaar op kunnen lopen tot € 450.

Loge van de Besparingsmachine

Veelgestelde vragen met betrekking tot Energie Vergelijken en Overstappen.

Hoeveel is de boete bij het overstappen van energieleverancier?

Als u overstapt van energiemaatschappij terwijl uw contract nog loopt. Pleegt u eigenlijk contractbreuk en is de kans aannemelijk dat de energiemaatschappij een boete of zogenoemde opzegvergoeding naar u stuurt. Dit doet de energieleverancier namelijk omdat zij inkoopverlies lijden.

De hoogte van de boetebedragen zijn wettelijk vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt in de volksmond ook wel de ACM genoemd. Energieleveranciers mogen niet van de bedragen afwijken tenzij ze een lagere bedrag als opzegvergoeding hanteren. De meeste energieleveranciers houden zich echter keurig aan onderstaande bedragen.

Contract loop af binnenAlleen gas of stroomGas en stroom
1,5 jaar50 euro100 euro
1,5 tot 2 jaar75 euro150 euro
2 tot 2,5 jaar100 euro200 euro
2,5 jaar of later125 euro250 euro

Uw oude energieleverancier is verplicht om deze opzegvergoeding of boete binnen zes weken na opzegging kenbaar te maken. Doet uw oude energieleverancier dit niet? Dan hoeft u ook geen boete te betalen!

Als ik een boete moet betalen, kan het dan nog voordeliger zijn op over te stappen?

In de meeste situaties is het aantrekkelijk om zelfs bij een lopend contract toch te gaan overstappen naar een andere energiemaatschappij.

Dit is namelijk het geval als het prijsvoordeel van de overstap groter is dan de opzegvergoeding. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u een welkomstbonus of scherp tarief aangeboden krijgt waarmee u nog steeds een financieel voordeel behaalt. Een nieuwe iPad? Toon bij Eneco? Google Nest-E? 200 Euro? Het zijn allemaal mogelijkheden. Let wel op, deze welkomstcadeaus kosten de energiemaatschappijen ook geld, het kan namelijk lonen om een contract zonder bonus af te sluiten.

Let wel even op de voorwaarden van uw huidige contract. In sommige contracten is bijvoorbeeld opgenomen dat u de welkomstbonus  van u huidige contract niet krijgt (of moet terugbetalen) als u tussentijds overstapt.

Wat is een EAN-Code en waar gebruik ik het bij?

De Europese Artikel Nummering (EAN) code is een 18-cijferige code die wordt gebruikt als uniek identificatienummer van een energieaansluiting. In Nederland zijn alle stroom- en gasaansluiting voorzien van een een zogenoemde EAN-code.

Het EAN-codeboek is een centraal aansluitingenregister waarin van alle adressen de unieke EAN-codes per stroom- en gasaansluiting te vinden zijn.

U kunt de EAN-code van uw stroom- en gasaansluiting vinden door:

  • Te kijken op uw (digitale) energierekening of verbruiksoverzicht.
  • De code op te zoeken in het EAN-codeboek
  • Te bellen met uw netbeheerder.

Tot slot kun u de EAN code meestal vinden op de aansluiting zelf (in de meterkast).

Welke Energiemaatschappijen zijn er in Nederland?

Voor de liberalisering van de energiemarkt, in 2004, had de consument geen keuze uit verschillende stroomaanbieders, want afhankelijk van de woonplaats werd de netbeheerder én de energieleverancier bepaald. Er waren toen slechts 12 vergunninghouders actief voor elektriciteit. Sindsdien is het aantal energieleveranciers bijna verviervoudigd.

In 2018 waren er maar liefst 47 energieleveranciers actief op de Nederlandse markt van Energie en Gas. Het grootste deel levert stroom en gas aan particuliere en zakelijke klanten. 12 energiebedrijven richten zich uitsluitend op de klein- en/of groot zakelijke markt.

Er zijn energiebedrijven die enkel stroom leveren, maar geen stroom opwekken. Deze leveranciers kopen stroom in bij energieproducenten in binnen- en buitenland. Aan de andere kant zijn er ook een aantal energieleveranciers die zelf producent zijn en dus energiecentrales en windmolenparken in bezit hebben. Dit zijn over het algemeen de grote energiebedrijven die in Nederland actief zijn, zoals Essent, Nuon, Eneco, E.ON en Engie (voorheen GDF Suez). Maar ook een aantal kleinere leveranciers, zoals Pure Energie en Qurrent die zelf duurzame energie opwekken.

Bronnen: Ecn.nl: Energie Markt Trends 2001 | Energievergelijk.nl | WiseNederland.nl | Websites energieleveranciers

Recente berichten uit de catogorie Energie

Hulp nodig? Stuur ons een bericht!