Nibud geeft aan dat meeste Nederlanders er écht op vooruit gaan, ondanks energieblunder kabinet

Energie vergelijken op de afbeelding staat een lamp neergelegd in het gras.

Zojuist kopte het Algemeen Dagblad erin met het bericht dat het overgrote deel van de Nederlanders er dit jaar écht op vooruit gaat. Dat wordt beweerd in reactie op het nieuws dat het kabinet achterhaalde cijfers heeft gebruikt voor de voorspelling van energiekostenstijging, volgens het Nibud, Nibud staat voor(Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting)

Ondanks eerdere berichtgeving in de media tot wat het kabinet claimt, betalen Nederlanders dit jaar meer voor gas en licht, bleek dit weekend uit berekening van het CBS. Een gemiddeld huishouden is bijna 2100 euro kwijt: 334 euro meer dan vorig jaar. Eerder deed het kabinet de stijging in de energiekosten nog af, maar vandaag geeft het ministerie dan echt toe dat achterhaalde cijfers zijn gebruikt bij het voorspellen van de energieverhoging, hierdoor vielen de energieprijzen voor 2019 en de toekomst lager uit op papier.

Het Nibud geeft de volgende reactie aan het Algemeen Dagblad; ,,Wij hebben gewoon met de juiste, meest recente cijfers gerekend’’. Dat betekent dat de eerdere koopkrachtvoorspelling ongewijzigd blijft: ,,96 procent van de Nederlanders gaat er dit jaar op vooruit.’’ Laten we het hopen.

Bron: Algemeen Dagblad (www.ad.nl) Lees het originele artikel op:

https://www.ad.nl/politiek/nibud-wij-hebben-de-juiste-cijfers-meeste-nederlanders-gaan-er-echt-op-vooruit~a73a836a/

Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *